En författarkurs för alla!

Mitt namn är Lina Eriksson och jag är stolt medarbetare på Al-Azharskolan, som är en skola belägen i Vällingby, västerom Stockholm. Skolan är en friskola med islamsk profil, men alla barn är givetvis välkomna att söka hit oavsett religiös (eller icke-religiös) samhörighet.

Nu är det hösttermin och min andra termin, som lärare, har börjat. Det är spännande, kul och utmanande att jobba som lärare och nu har jag fått en idé, som kan bli succé… Eller fia… Nej, jag vill tro att det blir succé och tänker inte nämna det andra. Min idé grundar sig på att det bor en författare inuti oss alla. Eller inom oss. Jag vet inte vilket ord som passar bäst, men nog tror jag att vi alla kan reflektera och inuti oss – eller inom oss – bor det en författare, som vill skriva. En författare måste inte alltid skriva mycket och långt för att det ska bli bra. Hon/han kan skriva korta noveller, som ändå är innehållsrika och med finurlig symbolik. Nu startar en författarkurs för alla elever på Al-Azharskolan.

Vad är då målen med vår författarkurs? Jo;

  • Eleven ska ha roligt på författarkursen!
  • Eleven ska hitta sin egen personliga skrivstil/skrivstrategi!
  • Eleven ska lära sig skriva genom att läsa olika texter!
  • Eleven ska få hanledning i sin skrivandeprocess!
  • Eleven ska lära sig skrivregler i ett meningsfullt sammanhang, där formella skrivregler bearbetas så att eleven förstår syftet med skrivregler!

ALLA elever, som tycker om att skriva, ska gå Al-Azharskolans författarkurs. Låt dig inte stoppas för att du inte tycker att du kan stava tillräckligt bra. Låt dig inte heller stoppas för att du tycker att det är svårt att komma igång. Vi hjälps åt och det finns tid och plats för alla!

Kursen bedrivs på Internet, där vi bearbetar texter så att alla kan läsa och kommentera varandras texter. Fokus läggs på textens innehåll och inte stavning (vi använder oss av WORDS stavningsprogram) när vi kommenterar varandras texter.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu