Maria och rymdskeppet

Denna berättelse är skriven av Salwa Kasim Abdi, som går i skolår 4, Mogadishu. En spännande och hårresande berättelse… Njutfull lässtund allihopa!

Kapitel 1

Maria kunde inte somna. Hon satt i sängen och tittade ut genom fönstret. Den natten såg hon något falla från himlen. Det såg nästan ut som ett rymdskepp. Maria ville springa ut och kolla vad det var, men hennes mamma sa att hon inte fick vara vaken mer. Maria tänkte att hon aldrig skulle få se det där rymdskeppet. Hon gick tillbaka till sitt rum och somnade.

Nästa dag när hon gick till skolan såg hon en annan flicka som satt på hennes stol. Flickan såg ut som Maria själv. Maria sprang till toaletten och låste bakom sig och hon tänkte: ”Hon är min kopia”. Maria stannade kvar på toaletten tills lektionen var slut. Sen såg hon den mystiska flickan gå med hennes kompisar. Den mystiska flickan visste nästan allting om Maria. Maria blev förvånad. När kopian av Maria skulle gå hem sprang Maria efter henne och frågade: ”Vem är du?” Kopian svarade: ”Jag är Maria 2020.”

Kapitel 2

Det blev tyst. Kopian kollade på maria jättekonstigt och sa: ”Vi ses igen”. Plötsligt försvann hon och syntes inte längre. Maria visste att kopian inte var en riktig människa och sprang till sin mormor, som visste mycket om rymdvarelser. ”Mormor! Jag har sett en rymdvarelse!” När mormor hörde detta svimmade hon och fick åka till sjukhuset. Där låg hon två veckor.

Maria bestämde sig för att spionera på den mystiska flickan. Maria vaknade tidigt en morgon och gick till stället där hon hade sett rymdskeppet falla ner natten tidigare. Hon tittade på Maria 2020, som sov i rymdskeppet. Maria tänkte då skicka rymdskeppet tillbaka till rymden innan kopian hade vaknat. Hon tryckte på START-knappen inne i skeppet och tänkte springa därifrån innan skeppet flög upp, men när hon vände sig om såg hon kopian som stod framför rymdskeppets dörr. Kopian stängde dörren och rymdskeppet åkte upp till himmelen.

Kapitel 3

Maria blev rädd och började skrika. Kopian fick ont i öronen och tog en spade och slog Maria i huvudet med den. Maria svimmade och när hon vaknade var hon i sitt rum. Hon blev glad och trodde att det hela var en dröm. Hon frågade sin mamma hur mycket klockan var, men då dök tjugo flickor upp. Maria ropade: ”Mamma! Det finns tjugo flickor som liknar mig på pricken!” Marias mamma kom in i rummet och frågade: ”Vad är det?” När Maria såg sin mamma såg mamman också ut som Maria. Maria blev alldeles blek i ansiktet.

Kapitel 4

Mamman sa glädjande till flickorna och till Maria: ”Vi ska hälsa på kungafamiljen idag!” Kungafamiljen var de enda personerna som inte liknade Maria. När de kom fram visste Maria att de var riktiga människor. Hon blev glad och hon frågade dem om hon kunde få prata med dem om en grej sen. Mamman ropade: ”Kom flickor! Vill ni inte se er runt i palatset?” Då sa Maria: ”Jag stannar kvar…” och mamman tyckte det var okej. Maria frågade kungen och drottningen om de kunde hjälpa henne och förklarade för dem att hon kom från planeten Jorden. Maria frågade: ”Kan ni inte göra så att jag kan åka tillbaka till Jorden?” Kungen och drottningen gick med på det, men ville först att Maria skulle hjälpa deras son, som hade svårt att minnas saker. Maria gav en bok till prinsen och sa: ”Skriv allting som du säger i boken så vet du att det är ditt minne.” Prinsen blev glad och Maria fick sin önskan uppfylld av kungen. När hon just skulle säga ”hejdå” till kungen och drottningen vaknade hon ur sin dröm…

One Response to “Maria och rymdskeppet”

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu